Meer over wedstrijdzwemmen

Wat ga doen?

Wanneer je meedoet aan de zwemtrainingen zal je ook wedstrijden gaan deelnemen. Onder begeleiding van onze trainers helpen we jou voor, tijdens en na de wedstrijden. Voor de allerjongste zwemmers (van 6 – 9 jaar) worden er lokale zwemwedstrijden georganiseerd over korte zwemafstanden (25, 50 meter. Met het vorderen van de leeftijd nemen de te zwemmen afstanden en zwemslagen toe. Er zijn specifieke minioren circuit zwemwedstrijden voor leeftijdscategorieën 8-12 jaar (minioren 1 tot 6). Vanaf 11 tot 15 jaar kan je meedoen met de wedstrijden voor junioren (1 tot 4) om daarna samen met de jeugd (1 tot 2) tot en met  17 jaar te zwemmen. Je moet er wel rekening meehouden dat de leeftijdscategorieen vanuit de KNZB  verschillend zijn voor jongens en meisjes. Vanaf 18 jaar val je automatisch in de leeftijdscategorie senioren.

Als je wilt weten in welke leeftijdscategorie je valt dan kan je dit vinden op de website van de KNZB:

https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/zwemmen/algemene_informatie/

ZV Haerlem neemt ook deel aan de Nationale Zwemcompetitie en zwemt in de A-klasse. Hier doen de snelste zwemmers van de vereniging aan mee omdat de puntentelling gebaseerd is op de gezwommen tijden. Hoe sneller de gezamenlijke tijd van alle gezwommen onderdelen is, hoe hoger de klassering in de competitie. De trainers bepalen welke zwemmers opgesteld worden voor de zwemcompetitie en als zwemmer wordt je geacht en is het een eer om namens de zwemvereniging deel te nemen, want zwemmen is een teamsport!

Voor deelname aan regionale- en nationale kampioenschappen dien je te voldoen aan de door de KNZB gestelde limiettijden. Zwemmers die deze limiteringen hebben behaald zullen namens ZV Haerlem deelnemen aan deze kampioenschappen. Voor de (vele) andere wedstrijden kunnen de zwemmers zelf een keuze maken of ze wel of niet deelnemen.

Snel naar:

Kom een keertje proberen

Proefles volgen

Als je een keer wilt proeven hoe het is bij onze vereniging dan ben je van harte welkom! 

Lid worden

Wil je graag lid worden? Vul het aanmeld formulier, dan ben je van harte welkom! 

Scroll naar boven