Zwemmen met een beperking

Wat doen we?

Specifiek voor volwassenen met een lichamelijke en/of licht verstandelijke beperking bieden wij op de vrijdagavond tussen 18.30 – 19.30 uur een mogelijkheid om te zwemmen. Dit betreft niet alleen het vrij zwemmen, maar ook begeleiding bij het verbeteren van het zwemmen of meedoen met Aquafit.

Voor wie

Het zwemmen is specifiek gericht op volwassenen met een lichamelijke en/of licht verstandelijke beperking.
Voor kinderen met een motorische- en of verstandelijke beperking, met leer- of ontwikkelingsproblemen, of een andere beperking bieden wij ook zwemles aan. Kijk daarvoor bij “Leren zwemmen – Zwem-ABC  met een beperking”.

Mogelijkheden

Er is een mogelijkheid om vrij te zwemmen, maar men kan ook meedoen met de aquafit-les.
Tevens is begeleiding bij het verbeteren van het zwemmen en/of de zwemslagen mogelijk. Dit alles doen wij met muziek op de achtergrond en het geheel is onder leiding van onze deskundige vrijwilligers. Wij doen niet actief mee aan wedstrijden van de vereniging.

Wij bieden hulp om op een veilige wijze toegang te krijgen tot het bassin.  Daarvoor beschikken wij over een luie trap en een tillift. Tevens hebben wij voldoende douche-rolstoelen tot onze beschikking.

Indien een deelnemer hulp nodig heeft bij het aan- en/of uitkleden, dient men zelf te zorgen voor een begeleider. Hij/zij mag ook mee het zwembad in. Indien de begeleider ook het zwemwater in wil om te begeleiden, dan is enige zwemervaring wel een pré.

Wanneer

Vrijdagavond tussen 18.30 – 19.30 uur

Informatie

Wilt u meer informatie over deze activiteit, dan is dit te verkrijgen bij de coördinator Jenny Klasen (jennyklasen@zvhaerlem.nl).

Wilt u een proefles, klik dan op de button hieronder!

Wilt u iedere week komen zwemmen, dan dient u lid te worden van onze vereniging. Dit kan na de proeflessen, of als u direct wilt starten door hieronder te klikken op “Lid worden”.

Snel naar:

Kom een keertje proberen

Proefles volgen

Als je een keer wilt proeven hoe het is bij onze vereniging dan ben je van harte welkom! 

Lid worden

Wil je graag lid worden? Vul het aanmeld formulier, dan ben je van harte welkom! 

Scroll naar boven