Prestatie brevetzwemmen

Wat doen we?

Bij het prestatie brevetzwemmen leggen we de nadruk op het verbeteren van de techniek van de slagen en het vergroten van het uithoudingsvermogen. Gedurende het zwemuur wordt de training opgebouwd in zwaarte van zwemslag en conditie.

Enkele keren per jaar wordt de techniek en de conditie getoetst middels een coopertest, een duurtest of het prestatiebrevet.

Prestatiebrevet

Het Prestatie Brevet is een snelheidstoets. Voor deze brevetten moeten de deelnemers binnen een gestelde tijd 25 meter kunnen afleggen. Bij het eerste brevet wordt alleen de schoolslagtijd gemeten, bij het tweede brevet worden de eisen wat zwaarder.

Coopertest – Meten is weten

De Coopertest is bedacht door de Amerikaanse legerarts Kenneth Cooper. Hij ontwierp deze test in eerste instantie om zijn eigen conditie te meten. Daarna wist hij het Amerikaanse leger er van te overtuigen om de test te gebruiken om de basisconditie van militairen vast te stellen. Inmiddels wordt de test wereldwijd gebruikt om het uithoudingsvermogen te beoordelen.

De afstand die iemand gedurende 12 minuten lopend of zwemmend aflegt, kan heel goed worden gebruikt om de basisconditie vast te stellen. Wanneer de test regelmatig wordt herhaald kan de voor- of achteruitgang van de conditie worden gemeten.

Wij doen gemiddeld 3 keer per zwemseizoen een Coopertest.
Alle resultaten worden door ons genoteerd en aan de deelnemers toegezonden.
Een keer per zwemseizoen wordt er een officieel Certificaat van een Coopertest uitgereikt.

Wanneer

Zaterdag van 18.00 tot 19.00 uur

Snel naar:

Kom een keertje proberen

Proefles volgen

Als je een keer wilt proeven hoe het is bij onze vereniging dan ben je van harte welkom! 

Lid worden

Wil je graag lid worden? Vul het aanmeld formulier, dan ben je van harte welkom! 

Scroll naar boven