Het eerste damesteam van ZV Haerlem heeft haar selectie uitgebreid. Lola van de Velde komt over van eredivisionist ZV De Zaan. De 18-jarige ex-jeugdinternational Van de Velde won de afgelopen vier jaar met haar Zaanse club verschillende prijzen, waaronder de nationale beker in juni van dit jaar.

“Ik kijk terug op een mooie periode in Zaandam”, vertelt Van de Velde. “Als ik zo terugkijk, was het spelen met Jong Oranje op het Europese Jeugd Kampioenschap in het Griekse Volos in 2019 een van mijn hoogtepunten. We werden daar vierde. Nu is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij ZV Haarlem. Naast mijn studie Rechten in Leiden wil ik met plezier blijven poloën. Hier in Haarlem kom ik bij een team die mij qua gezelligheid, sfeer en doelstellingen zeer aanspreekt. Ik kijk er naar uit om daar mijn steentje aan bij te dragen”, besluit ze.
Tweedejaarscoach Ton Kloosterman is erg in zijn nopjes met de versterking van Van de Velde. “Lola kende ik uit haar Jong Oranje periode. Ik zie het als een compliment voor ons team dat een jonge speelster met haar niveau en talent er voor kiest om bij ons te komen spelen. We zijn vorig seizoen een nieuwe weg ingeslagen en richten ons op het versterken en verjongen van onze damesselectie. Lola past prima in die visie.”
De damesselectie van ZV Haerlem is nu in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Half september begint de bekercompetitie. 2 Oktober start de reguliere competitie met een uitwedstrijd in en tegen Den Haag. De dames zijn ook het nieuwe seizoen weer te volgen op hun instagrampagina ZVHaerlemdames.