Leszwemmen bij ZV Haerlem

Nederland is een waterland. Daarom moet in Nederland elk kind leren zwemmen. Daarvoor is het ABC zwemmen ingevoerd. Bij ZV Haerlem kan uw kind leren zwemmen onder begeleiding van zeer ervaren, deskundige en gepassioneerde zweminstructeurs.

Lange traditie

ZV Haerlem heeft een lange traditie als het om leszwemmen gaat. De vereniging is ontstaan uit het samengaan van diverse andere zwemverenigingen in Haarlem. Deze verengingen hadden allemaal een afdeling leszwemmen. Alle ervaring en kennis van deze verenging is nu verenigd in ZV Haerlem.

Keuze voor een zwemverenging

Er zijn in Haarlem diverse mogelijkheden voor zwemles. U kunt uw kind op diploma zwemmen doen bij een commerciële zwemschool of op zwemles bij de gemeente. Uw kind zal dan ongetwijfeld zijn of haar zwemdiploma halen. Maar een zwemvereniging als ZV Haerlem heeft zo veel meer te bieden. Naast leszwemmen kan uw kind bij een zwemvereniging kennismaken met het verenigingsleven. Daarin kunnen de kinderen kennismaken met andere kinderen maar ook met allerlei activiteiten en ander takken van de zwemsport.

ZV Haerlem biedt naast leszwemmen ook de mogelijkheid om door te stromen naar:

  • Ik zwem ik polo;
  • Brevet zwemmen;
  • Recreatief zwemmen;
  • Wedstijdzwemmen;
  • Open water zwemmen;
  • Waterpolo.

Leszwemmen

Andere activiteiten

Naast het leszwemmen kunnen kinderen ook kennismaken met andere activiteiten die onze verenging organiseert zoals het fantastische Pinksterkamp, onderlinge zwemwedstrijden en toernooien.

Na het leszwemmen

Wanneer u kind zijn zwemdiploma heeft gehaald dan is het belangrijk dat regelmatig gezwommen wordt. Het aangeleerde moet immers worden onderhouden. Met name jonge kinderen verleren het zwemmen snel. Dat zien we wanneer kinderen een aantal jaren na het afronden van hun ABC zwemmen weer bij onze verenging instromen.

Jonge kinderen missen bovendien vaak ook nog de kracht om goed te zwemmen. Daarom is regelmatig zwemmen zeer aan te raden. De kinderen krijgen een betere conditie en worden, ook naarmate ze ouder worden, sterker waardoor ze zich beter in het water kunnen handhaven.

Het is voor kinderen ook vaak ontzettend leuk om na het leszwemmen niet gelijk te hoeven stoppen. De meeste kinderen zijn dol op water en wat is er nou leuker dan elke lekker te zwemmen met vriendjes en vriendinnetjes. Daarbij vinden kinderen het leuk om uitgedaagd te worden en zich te verbeteren. Veel kinderen stromen daarom na het leszwemmen door naar “Ik zwem ik Polo” of naar het “Brevetzwemmen”. Bij deze onderdelen maken ze kennis met nieuwe onderdelen en leren ze nieuwe vaardigheden in het water.

Meer weten over leszwemmen

Wilt u meer weten over leszwemmen bij ZV Haerlem? Mail dan naar info@zvhaerlem.nl

Wij informeren u graag.