In Haarlem leren zwemmen

Ieder kind in Haarlem moet leren zwemmen. Haarlem met zijn vaarten, grachten en singels is een plaats met veel water en kinderen moeten zich kunnen redden als ze onverwacht te water raken. Daarom is zwemles voor elk kind in Haarlem een absolute must. Zwemvereniging Haerlem biedt zwemles aan voor alle kinderen in Haarlem. ZV Haerlem leidt al sinds jaar en dag kinderen op voor het diploma zwemmen en onze ervaren en deskundige zweminstructeurs behoren tot de besten in hun vak.

Bij onze vereniging kunnen kinderen hun ABC diploma halen en daarna doorstromen naar “Ik zwem – Ik Polo” of naar het “Brevetzwemmen”. Dit zijn twee ontzettende leuke onderdelen waarin kinderen na het leszwemmen, verder worden uitgedaagd en kennismaken met andere onderdelen van de zwemsport.

Waarom doorgaan met zwemmen na het ABC zwemmen

Wanneer kinderen hebben leren zwemmen is het ontzettend belangrijk dat ze de aangeleerde vaardigheden onderhouden. Met name jonge kinderen verleren het zwemmen snel. Bovendien zijn ze ook na het behalen hun zwemdiploma vaak nog niet vaardig en sterk genoeg om echt lang en goed te kunnen zwemmen.

Kinderen vinden zwemmen in de regel heerlijk. Dus wat is er nou leuker dan een of twee keer per week lekker in Haarlem te gaan zwemmen met vriendjes en vriendinnetjes, nieuwe dingen te leren, uitgedaagd te worden en de grenzen te verleggen. Bij “Ik zwem – Ik polo” en bij “Brevetzwemmen” kunnen kinderen zich heerlijk uitleven in de zwemsport. En al doende worden ze sterker en krijgen ze een betere conditie. Kinderen die goed kunnen zwemmen kunt u in het zwembad op de camping of in het vakantiepark eerder alleen laten.

Zwemles in Haarlem

Waarom zwemmen bij een vereniging

Er zijn tegenwoordig meerdere mogelijkheden in Haarlem om uw kind te leren zwemmen. U kunt naar een particuliere of commerciële zwemschool gaan of naar de zwemlessen die door de gemeente worden aangeboden. Daarnaast zijn er nog enkele basisscholen die zwemlessen aanbieden. ZV Haerlem heeft in tegenstelling tot de zwemscholen, de gemeente en de basisscholen in Haarlem nog veel meer te bieden dan alleen het diplomazwemmen. Kinderen kunnen gelijk kennismaken met het verenigingsleven. Ze kunnen doorstromen naar andere disciplines binnen de zwemsport, zoals:

  • Recreatief zwemmen;
  • Wedstijdzwemmen;
  • Open water zwemmen;
  • Waterpolo.

Zwemmen is een sport die je je hele leven kan doen en die niet bijzonder blessuregevoelig is. Het is gezond en je blijft er fit bij.

Naast de verschillende takken van de zwemsport organiseert ZV Haerlem ook allerlei activiteiten voor de jeugd zoals een pinksterkamp en allerlei toernooien.

Kennismaken

Wilt u dat uw kind in Haarlem goed leert zwemmen en kennis maakt met de zwemsport, neem dan direct contact met ons op en mail naar info@zvhaerlem.nl. Wij informeren u graag,