Tot nu toe is de Gé Wildschut Bokaal gewonnen door de sporter die het meest veelzijdig actief is in het afgelopen jaar. Met een minimum van waterpolo en wedstrijdzwemmen. Zo werd de beker vorig jaar gewonnen door Fynn Aders met zwemmen, waterpolo en les geven bij Ik zwem ik polo.

Fynn en Renske (die dat jaar daarvoor won) gaan nog steeds gestaag door op deze voet.

 

Gezegd moet worden dat we een hele waslijst hebben aan sporters die of zwemmen of waterpoloën die ook nog les geven. Daar zijn we als vereniging natuurlijk super blij mee!

Het is een feit echter dat er, afgezien van de kinderen onder de 13 jaar, steeds minder sporters tijd hebben om van alles tegelijkertijd te doen, ik ben eens gaan kijken naar leden die wel waterpolo en zwemmen actief doen of hebben gedaan, maar nu andere activiteiten in de club hebben opgepakt in plaats van af te haken. Deze leden zijn jeugdig en de toekomst van de vereniging. Net zoals mijn vader Gé Wildschut dragen deze jongelui de club een warm hart toe en werken hard om de andere leden ook hun prestaties te gunnen.

Er zijn dit jaar drie leden, nog studenten, die heel dicht bij elkaar liggen voor het verdienen van voor de GW Bokaal.

Tori Gijzen, Fabiënne Kerkhof en Lars Kerkhof.

De winnaar van de Gé Wildschut bokaal seizoen 2018-2019 is geworden TORI GIJZEN.

Tori (22 jaar) heeft tot voor kort fanatiek gesport als wedstrijdzwemster, openwater zwemster, waterpoloër. Vooral in het open water presteerde Tori heel goed. Zij heeft door een vervelende knieblessure de fanatieke trainingen op moeten geven en zwemt nu nog op een laag pitje. Echter heeft zij tijdens het sporten, maar ook daarna geholpen bij lesgeven aan instroom wedstrijdzwemmen en les gegeven bij het elementair. Hierbij kreeg zij veel complimenten van Dori die al eerder had aangegeven dat Tori genomineerd zou moeten worden. Tori assisteert nog als ze kan. Ook achter de bar heeft Tori haar steentje bijgedragen. Haar studie houd haar er niet van tegen. Dit afgelopen seizoen heeft zij, samen met Sanne Peters die hiervoor een dikke duim verdiende, nieuw leven geblazen in het Pinksterkamp. Deze was op sterven na dood, maar zij weigerde het op te geven. En het kamp staat weer! Zij heeft eerst even kunnen oefenen met de organisatie van het al even ter ziele zijnde oliebollentoernooi. Die staat dus wellicht ook weer!

Dank je wel voor je inzet op verschillende vlakken voor de vereniging.

 

Tori wordt op de hielen gevolgd door Lars en Fabienne.

Lars (24 jaar) en Fabiënne (22 jaar) hebben beiden in het verleden wedstrijden gezwommen en waterpolo gespeeld bij ons. Hebben een uitstapje gemaakt naar een andere vereniging en zijn toen volop terug gekomen op het oude nest. Beiden spelen nu in het eerste Heren en Dames team en geven waterpolo training aan de jeugd. Lars vervult taken in de waterpolo commissie afdeling jeugd. Fabienne heeft een fantastisch kamp in Barcelona georganiseerd voor twee jeugdteams.

Tenslotte hebben deze kanjers ook nog hun steentje bijgedragen aan bardiensten.

Lars en Fabienne bedankt voor jullie inzet. Jullie betekenen veel voor de waterpolojeugd in onze club!

Dus wellicht gegadigden voor volgend jaar?