Aquarobics: woensdagavond van19.35 uur tot 20.15 uur en van 20.15 uur tot 21.00 uur

Aquarobics: een dynamische en intensieve les op swingende muziek in heup- tot borstdiep water. Buik, billen en benen komen extra aan bod!

Er wordt flink getraind om de conditie te verbeteren en het lichaam weer ‘in vorm’ te brengen.

Omdat er tijdens aquarobics contact is met de bodem van het bad, is er meer belasting op gewrichten en spieren en kan er meer accent gelegd kan worden op spierversteviging. De opwaartse druk in het water zorgt ervoor dat de kans op blessures en overbelasting minimaal is.

Tijdens de les worden verschillende materialen gebruikt om extra accent op een bepaalde spiergroepen te leggen:

  • Dumbells (halters)
  • Flexibeams (flexibele drijvers)
  • Wetshapers (platte schijven)
  • Cuffs (soort manchet om de enkel; om de weerstand van het water zwaarder te maken)
  • Circuits met diverse materialen in één les

 

Aquajogging: woensdagavond van 20.15 uur tot 21.00 uur

Aquajogging een leuke, actieve en gevarieerde training op muziek in diep water.

Tijdens de les draagt u in het water een wetbelt (deze heeft de vereniging beschikbaar). Deze wetbelt zorgt ervoor dat u zonder enige inspanning rechtop in het water blijft drijven.

Tijdens aquajogging worden verschillende  spiergroepen getraind.  U traint in diep water,daarom ervaart u veel weerstand van het water. Dit kan er voor zorgen dat u meer calorieën tijdens aquajogging verbruikt dan tijdens een training op het droge. Deze training is uitermate geschikt om de vetverbranding te stimuleren.

Omdat er bij de aquajogging les geen contact is met de bodem treedt er geen schokbelasting op. Schokbelasting is vaak verantwoordelijk voor overbelasting verschijnselen en blessures.

Heeft u last van blessures of overbelasting verschijnselen? Aquajogging is dan wellicht een heel goede alternatieve trainingsvorm.