Vrijwilligers aan het woord: Jenny Klasen

Vandaag starten we met een nieuwe rubriek waarin we periodiek een van onze vrijwilligers aan het woord laten. Aan de hand van een aantal vaste vragen geven zij hun kijk op het vrijwilligerswerk bij ZV Haerlem. Vandaag is het woord aan Jenny Klasen.

1. Wil je je even voorstellen wie je bent aan onze lezers?
Ik ben Jenny Klasen, 55 jaar oud, 31 jaar getrouwd, moeder van 3 prachtige kinderen en sinds 7 maanden oma van een kleinzoon. Sinds 2001 zwemonderwijzer, en sinds 2003 een eigen zwemschool, naast een baan als zwemonderwijzer bij een andere zwemschool.
2. Hoe en wanneer ben je betrokken geraakt bij onze vereniging?
In 2012 werd mij gevraagd of ik de vrijdagavond groep, mensen met een beperking wilde gaan begeleiden, nadat ik mijn baan bij een zwemschool had opgezegd. Na een gesprek met de toenmalige voorzitter ben ik in spet. 2012 begonnen aan de klus.
3. Wat doe je op dit moment binnen de vereniging als vrijwilliger?
Op dit moment nog steeds de vrijdagavond groep, op woensdagavond begeleid ik een groep kinderen met een “beperking” die ook een zwemdiploma willen halen. Sinds vorig jaar gekozen in het bestuur als lid met afdeling elementair in de portefeuille.
Sinds november 2016 vervang ik een collega, uitgeschakeld door een ongeval, en geef ik de aquarobic lessen op de woensdagavond.
4. Wat vind je leuk/interessant aan dit vrijwilligerswerk?
Het zijn allemaal leuke en fijne groepen om mee te werken, met ieder een eigen doelstelling. Ik krijg er energie van als die mensen blij zijn, dat ik voor de groep mag staan.
5. Wat zouden we binnen de vereniging nog beter of anders kunnen doen?
De communicatiestromen van de diverse onderdelen verbeteren, minder eilandjes in de vereniging. Meer belangstelling voor elkaars werk en wat meer aandacht aan de afdeling elementair naar buiten dragen. Ik heb het gevoel dat waterpolo bovenaan staat, dan het wedstrijdzwemmen en dat de rest ergens ver onderaan bungelt.
6. Wat je verder nog kwijt wil?
Ik hoop dat er snel meer mensen willen meehelpen de vereniging te laten draaien zoals het hoort, want de groep die nu bezig is kan het werk nauwelijks of niet aan.