,

Start cursussen scheidsrechter bij ZV Haerlem

Bij iedere wedstrijd is een scheidsrechter aanwezig om het spel in goede banen te leiden. Het lijkt zo gewoon, dat is het helaas niet…

Veel dank aan de huidige scheidsrechters Wyke Nieuwenhuizen, Eric Thoolen, Steve Webbe, Jack Webbe, Barry Köhnke, Jeroen van den Berg, Sander Wisseloo, Natasha Hennis, Lennart Nienoord, Raymond van Tongeren, Ernst Derks voor hun inzet bij regionale wedstrijden en Miranda Hogerheijde voor haar inzet bij bondswedstrijden.

Per twee in te schrijven teams (vanaf EG) moet er 1 scheidsrechter worden geleverd en er moeten dit seizoen 305 wedstrijden worden gefloten.
ZV Haerlem heeft 15 teams ingeschreven en levert 11 scheidsrechters voor de regio Midwest. Het aantal scheidsrechters is in theorie dus prima op orde, maar binnen ZV Haerlem hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat het lastig is om te voldoen aan de eis m.b.t. het aantal te fluiten wedstrijden die door de KNZB is bepaald. Niet voldoen aan deze eis leidt tot een vermindering van het aantal teams dat mag worden ingeschreven voor het volgende seizoen.

Dit is dan ook de reden dat er afgelopen periode veel aandacht is geweest voor het organiseren van een nieuwe cursus om zodoende meer scheidsrechters te hebben, die samen wel kunnen voldoen aan eerder genoemde eisen vanuit de KNZB.
Inmiddels zijn er zoveel aanmeldingen binnen dat er twee cursussen gestart zijn.

Op 13 februari is gestart met een eerste cursus en op 15 februari is gestart met de tweede cursus, beide cursussen bestaan uit 7 bijeenkomsten. Eerste bijeenkomst alleen theorie en daarna vijf bijeenkomsten met theorie (met huiswerk) en praktijk (fluiten oefenwedstijd). Beide cursussen worden afgesloten met een examen op 16 juni. Veel dank aan Hans Blikslager, Jan Korver en niet te vergeten Robert Köhnke voor hun inzet bij de voorbereiding en het geven van de cursussen.

Wij wensen Sianne Blikslager, Myrne Heemskerk, Frank Pruijn, Job Kuiper, Ben Bolsenbroek, Vincent de Weger, Jasper Klein, Erik Breems, Ad Lindeman, Rik Schregel, Mark van de Oever, Justin Speet, Steffan Köhnke, Stan Blok, Dino Hoeven, Levi Hoeven, Matthijs Linck, Jeroen Koster en Lars Kerkhoff heel veel succes de komende maanden. Dank voor het feit dat jullie dit willen doen voor de club!