Pupil​ ​van​ ​de​ ​week

Een aantal weken terug was ik pupil van de week en mocht ik meedraaien bij een thuiswedstrijd van Heren 1. Het begon met de voorbespreking waar ik bij mocht zijn. Dat was heel anders dan de voorbesprekingen van mijn eigen team. Hier zat iedereen gewoon op z’n plek en luisterden ze naar de coach. Toen gingen we omkleden en naar de zwemzaal. In het bad mocht ik meedoen met inzwaaien. Daarna gingen ze het water in en mocht ik ook meedoen met inzwemmen en inschieten. Met zwemmen kon ik het nog een soort van bijhouden maar het was wel zwaar. Toen gingen we overpassen en schieten. Dit was nogal wat moeilijker bij te houden want het ging heel snel. Ik mocht ook op goal schieten en heb twee keer gescoord (ook al liet de keeper ze waarschijnlijk expres door). Toen de wedstrijd begon mocht ik de bal van de scheidsrechter in het water gooien, dat was cool. Tussen de partjes door mocht ik ook meeluisteren en uiteindelijk hadden ze gewonnen met 15/4 (volgens mij :D). Ik vond het dus erg leuk en leerzaam en denk dat het voor andere jonge spelers ook leuk is.

Teun Wiegman,

ZV Haerlem DG