Hallo volgers van Marc,

Omdat hij vol op in zijn voorbereiding is voor de belangrijkste twee weken van de afgelopen 4 jaar, verzorg ik nu deze nieuwsbrief van Marc.

Verderop in de mail zal ik aangeven op welke tijden hij zwemt en hoe het te volgen is.

Op 14 augustus hebben we hem naar Schiphol gebracht voor zijn laatste trainingskamp in Rio Mare, Portugal. Afgelopen maandagmorgen is hij van daaruit naar Rio de Janeiro gevlogen. Maandag avond heb ik hem gesproken middels FaceTime en hij zag er ontspannen en relaxed uit. Hij heeft de afgelopen 4 jaar zijn focus volledig op deze Spelen gehad. 6 dagen per week trainen, waarvan de meeste dagen 7 uur. Hij is er klaar voor. Zoals hij deze week tegen mij zei: “Pap, ik heb er alles aan gedaan, meer was niet mogelijk. Als dat niet genoeg is voor een medaille, heb ik mijzelf niets te verwijten”. En zo is het ook. Hij heeft keihard gewerkt, afgezien, pijn geleden en zichzelf gedwongen tot het uiterste te gaan. Soms wel eens zo erg, dat wij,(Gitty en ik) ons afvroegen of het allemaal wel goed was. Maar goed, dan leg het lot van je zoon in handen van de trainer en begeleiders en vertrouw je erop dat zij het goed weten. Dat is natuurlijk ook zo, maar valt soms niet mee. Zeker niet met een kind als Marc, waar alles toch net iets anders gaat als bij “gewone” kinderen.

Maar goed, uur U komt eraan en wij denken ook dat hij er klaar voor is. Hier hebben we als gezin, 4 jaar naar toegeleefd. 4 Jaar lang heeft het thema Rio 2016 centraal gestaan in ons gezin.

Woensdag in de loop van de dag is hij vanuit het hotel waar het team de eerste 2 nachten geslapen heeft, naar het Olympisch dorp vertrokken. Ik heb Marc sindsdien nog niet gesproken. Met zijn trainers worden daar en in het Olympisch zwembad de laatste puntjes op de i gezet om optimaal te presteren straks. Het is ook het beter dat hij zich alleen bezig houdt met zijn wedstrijden en niet afgeleid wordt door randverschijnselen zoals familie. Dat komt later wel weer als wij hem op 17 september na zijn laatste wedstrijd weer life zien.

Zijn wedstrijden zijn te volgen op de life-stream.     http://nos.nl/ps2016/   Dit is de hoofdpagina van de NOS Paralympische Spelen. Op deze site zijn 4 life-streams . Ik weet niet op welke stream het zwemmen precies is. Maar dat wijst zichzelf.

Verder zal de NOS de Openingceremonie op 7 september life uitzenden. Marc is daar echter niet te zien, omdat hij de volgende dag al moet zwemmen.

Dagelijks zal er van 19.20 tot 19.50 op NPO 2 een magazine uitgezonden worden door de NOS waarin de sportieve gebeurtenissen van die dag op een rijtje worden gezet.

Verder zal er elke ochtend van 7.30 tot 8.30 op NPO 1 een selectie uitgezonden van de sportieve hoogtepunten van de afgelopen nacht.

Dit zijn de exacte NEDERLANDSE tijden waarop hij zwemt, finales uiteraard alleen als hij bij de eerste 8 in de series is geëindigd.

DatumAfstandNed. tijd seriesNed. tijd finale
08-09-2016100 meter rugslag15.5300.09
14-09-2016100 meter schoolslag
15.17
23.06
17-09-2016200 meter wisselslag16.0601.00

Marc zal zijn Social media laten rusten tijdens de spelen hij heeft mij verzocht deze voor hem te verzorgen, wat ik uiteraard graag doe. Hij zou het ook heel leuk vinden als u af en toe  wat op zijn gastenboek zou willen schrijven op zijn website: http://www.marcevers.com/gastenboek daar kijkt hij wel regelmatig op. En een hart onder de riem zal hem zeker nog meer motiveren om voor Hillegom medailles te winnen.

Het kan enige tijd duren voordat u reactie zichtbaar wordt, omdat ik deze eerst goed moet keuren voordat hij op de site komt. En met het internet in Rio, weet ik niet of dat zo goed gaat lopen. Maar als u op versturen heeft gedrukt, komt hij er zeker op.

Dit was het voor nu, mocht u nog nadere informatie willen hebben, kunt u mailen naar: frankevers@me.com.

Met sportieve groet,

Frank Evers