Eerste competitie wedstrijd wedstrijdzwemploeg

Zoals jullie natuurlijk allemaal weten, hebben onze zwemmers zich afgelopen zondag keihard ingezet voor de eerste competitieronde van dit seizoen.
Omdat de indeling in de divisies van de KNZB een beetje is veranderd zal ik even kort toelichten voor jullie wat dit betekent. Wij bevonden ons vorig seizoen in de B klasse en deze is dit jaar opgesplitst in vier afdelingen, waarin elke afdeling acht verschillende teams bevat. ZvHaerlem bevindt zich dit jaar in de B1-klasse, een virtuele klasse van 8 verenigingen die door loting zijn ingedeeld. De afdelingskampioenen van deze vier klassen promoveren naar de A-klasse (aangevuld met de 2 tijdsnelsten). De nummer 7 en 8 van de klasse degraderen naar de C-klasse aankomend seizoen. Na deze eerste competitiedag zijn wij geëindigd op een vijfde plaats, wat betekent: handhaving in de B-klasse. Een mooi resultaat na de eerste dag, máár er staan natuurlijk nog drie competitiedagen op de planning!
De sfeer tijdens de wedstrijd zat er goed in, er werd veel aangemoedigd en zelfs bij de laatste estafette van de dag werd en nog aardig gejuicht voor de teamgenootjes in het water. Ook is er erg goed gepresteerd door de zwemmers. Ondanks de onverwachte verhuizing van de wedstrijd van Leiden naar Hoofddorp, heeft iedereen zich dubbel en dwars ingezet! Door bijna alle zwemmers is er een PR gezwommen en is er gemiddeld 100,1% gepresteerd, wat super netjes is.
Jammer genoeg zijn er toch nog wat vervangende tijden uitgedeeld moeten worden, door gaten in bepaalde leeftijdscategorieën en enkele diskwalificaties. Dit laatste hoeft natuurlijk niet nodig te zijn, maar we hebben nog meerdere competitiewedstrijden op deze dingen natuurlijk weer goed te maken. We moeten de volgende keer natuurlijk weer uitkomen met onze complete ploeg, keihard zwemmen en natuurlijk elkaar heel hard aanmoedigen. Dus iedereen zet de data van de competities in je agenda/telefoon/hoofd:
13 januari, 10 februari en 24 maart.

Op naar de volgende competitie!

Groetjes,

Naomi Schotvanger